Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

Vzkazy

27.10.2018
• ralacam@sezn.cz  |  27.10.2018 23:38:32  |  IP: 90.178.---.---
Vařit podle receptů a pravidel turecké kuchyně jsem začala před dlouhou dobou, a to přímo u zdroje - v Turecku. Musím ještě upřesnit, že do té doby jsem uměla uvařit tak vejce na tvrdo a čaj, tedy český, sáčkový. Protože jsem žila celý rok v turecké rodině, kde se vařila zejména tradiční turecká jídla (také jak jinak?), brzy jsem propadla kouzlu čarování s nepřeberným množstvím různých druhů zeleniny a vůbec všech surovin, které skýtá turecký trh. Bylo to opravdu neuvěřitelné zvláště ve srovnání se sortimentem potravin v tehdejším ČSSR sedmdesátých let, tedy minulého století. Prostě zázrak takový, že mě začalo bavit VAŘIT a měla jsem k tomu ty nejvhodnější podmínky v rodině, která měla navíc radost, jak mě vaření zaujalo a s chutí se pustila do mého zasvěcování do tajů této kuchyně. A protože jsem strávila poté v Turecku téměř dalších 20 let, dále jsem již jen rozšiřovala sortiment jídel, které jsem se učila vařit.
Vařím tuto kuchyni vlastně dodnes, tedy dalších 20 let a to jednak proto, že mě chutná a moje rodina to vyžaduje, ale ještě více proto, že tato kuchyně je opravdu nejen velmi zdravá, navíc velmi chutná a skýtá nespočet možností a variant. Samozřejmě nutností jsou suroviny, které zde v 90-tých letech byly opravdu nedostupné, tudíž jsme si je dováželi odkud se dalo, hlavně z Turecka. Postupně se zásobování v Česku velmi zlepšilo a dnešní trh nepostrádá vlastně téměř nic. Samozřejmě že zelenina není tak čerstvá a chutě utrpí předčasným sběrem a převozem, ale hlavně že se všemožné druhy zeleniny dají koupit. Určitě je ovšem lepší si něco vypěstovat, pokud máme možnost a tak i my jsme kromě květin začali pěstovat jemné turecké cukety, fazolové lusky, cukrový hrášek, rajčata, naťovou cibulku, dokonce i boby se nám daří. Vřele doporučuji, protože chuť vlastoručně vypěstovaných plodů je neskonale lepší.
Recepty na turecká jídla rozepisuji vlastně již od doby, kdy jsem v Turecku bydlela a recepty psala do dopisů a pokračovala jsem v tom hlavně poté, co se rozšířil internet. Takže širší rodina včetně přátel a známých již řadu let podle mých receptů úspěšně vaří a vlastně jsem jimi byla přesvědčena o tom, že je třeba rozšířit recepty ještě více mezi lid. Což tímto činím.
Doufám, že Vám bude chutnat a propadnete kouzlu této kuchyně tak, jako řada jiných.
Dobrou chuť - afiyet olsun!
DomůSeznam receptůO Turecké kuchyniO autorceVysvětlivkyKontakt
Vyhledávání:
Hledat
Kategorie

Zeleninové Masitá jídla Luštěniny Předkrmy-meze Nápoje Jídla na olivovém oleji Mleté maso Přílohy Mořské plody Ryby Dezerty Saláty Vegetariánské Polévky Pečivo
http://www.tureckakuchyne.net

Jmenuji se Růžena alacamová a bydlím v Praze a nemám vnoučata. Jsem vdova.

Adresa kde bydlím v Praze
Čechova 6 Praha 7
• smjkhlb@icloud.com  |  27.10.2018 23:26:55  |  IP: 90.178.---.---
Jmenuji se Adéla Šmejkalová bude mi v listopadu 19 let a bydlím v Příbrami a mám jednu mladší sestru a chodila jsem do Soutěže Hluboš obor truhlář
• bobik291@volny.cz  |  27.10.2018 23:19:15  |  IP: 90.178.---.---
dobrej k obědu moc jsme si pochutnaly
• luciek2011@seznam.cz  |  27.10.2018 20:31:00  |  IP: 90.178.---.---
Předem děkuji
• Markéta Veselá  |  27.10.2018 20:28:01  |  IP: 90.178.---.---
Dobrý den,
chci se zeptat,kdy bude výstava králíků v Králově Dvoře 2018 a 2019?

Email luciek2011@seznam.cz
Děkuji moc Markéta Veselá.

24.05.2018
• anonym  |  24.05.2018 05:31:06  |  IP: 46.135.---.---
Byl dobrej k obědu moc jsme si pochutnaly
• anonym  |  24.05.2018 05:29:59  |  IP: 46.135.---.---
• Michaela  |  24.05.2018 04:59:37  |  IP: 89.24.---.---

30.03.2017
• janazarubova@email.cz  |  30.03.2017 11:58:57  |  IP: 94.74.---.---
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je ještě volný sameček modrá kuní a kolik stojí. Děkuji za informaci. Zárubová

03.11.2016
• vlasta čermáková  |  03.11.2016 09:17:57  |  IP: 217.169.---.---
email v.cermis@seznam.cz děkuji



Nový vzkaz
nick  
text
 
 
868-0tři  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.
TOPlist